Toch geen schimmel?
Geplaatst: 21 jan 2019 22:31
De afgelopen week heb ik wegens ziekte geen pijp aangeraakt. Enkele dagen hiervoor had ik een blik SG Navy Flake geopend, omwille van de hoge vochtigheidsgraad kan het wel wat 'blik-tijd' gebruiken vooraleer ik hem in een bokaal stop.
Echter niet op het ziek worden gerekend, toen ik daarnet wat tussen mijn gerief aan het snuisteren was zag ik iets in het blik wat misschien wel eens schimmel zou kunnen zijn.
Moeilijker te bepalen aan de hand van foto's maar toch graag jullie mening, wat denken jullie: zou dit schimmel kunnen zijn?
Eerlijkheidshalve: mijn rook gerief overwinterd in mijn (weliswaar goed geventileerde) kelder.
De kelder ligt voor de helft onder de grond en voor de helft bovengronds, er zijn 3 ramen. Maar goed, er wordt niet in gestookt, het is er uiteraard wel een pak vochtiger dan in huis, niet ideaal ik weet het...
Hier is wat ik plan te doen: alle "twijfelplekken" vakkundig verwijderen uit het blikje, vervolgens in een afgeklemde weck bokaal persen, een drie-tal weken laten rusten en als het goedje er dan ok uit ziet en ruikt: oproken die handel. Goed idee? Graag jullie mening.
Echter niet op het ziek worden gerekend, toen ik daarnet wat tussen mijn gerief aan het snuisteren was zag ik iets in het blik wat misschien wel eens schimmel zou kunnen zijn.
Moeilijker te bepalen aan de hand van foto's maar toch graag jullie mening, wat denken jullie: zou dit schimmel kunnen zijn?
Eerlijkheidshalve: mijn rook gerief overwinterd in mijn (weliswaar goed geventileerde) kelder.
De kelder ligt voor de helft onder de grond en voor de helft bovengronds, er zijn 3 ramen. Maar goed, er wordt niet in gestookt, het is er uiteraard wel een pak vochtiger dan in huis, niet ideaal ik weet het...
Hier is wat ik plan te doen: alle "twijfelplekken" vakkundig verwijderen uit het blikje, vervolgens in een afgeklemde weck bokaal persen, een drie-tal weken laten rusten en als het goedje er dan ok uit ziet en ruikt: oproken die handel. Goed idee? Graag jullie mening.