Tobias Tobit schreef: ↑11 feb 2020 19:47Ome Willem van de Film?Asmodeus schreef: ↑11 feb 2020 19:45Wat is de correlatie tussen het dragen van de naam Willem als tweede naam en een voorliefde hebben voor bloemkool met een papje?Dukdalf schreef: ↑11 feb 2020 19:15Mijn jongste zoon heeft als tweede voornaam Willem. Het zal daarom zijn dat hij nogal houdt van bloemkool 'met een papje'. Persoonlijk werd ik het eeuwige kerriesausje nogal zat en daarom zocht ik een alternatief. Het is bloemkool 'cheese and onion' geworden en is zojuist goedbevonden door het proefkonijn en door de kok van dienst. We maken een soubise (wit sausje met gekarameliseerde uien), koken de bloemkool kort voor, mengen het geheel in een platte ovenschaal, leggen er royaal geraspte kaas over en schuiven de bak even onder een hete grill tot de bovenkant knapperig is. Het zal geen origineel idee zijn, maar zo voelt het wel.
Ik vraag dit voor een vriend.
Wat paft de schot ? - deel 2
- Asmodeus
- Berichten: 3989
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Ooltgensplaat
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
- The_Undertaker
- Administrator
- Berichten: 8447
- Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
De Film van ome Willem natuurlijk, dat wist ik zelfs

Vanaf 1:15:
Ik kan het je niet aanraden om dit hoogstaande muziekstuk van begin tot eind te luisteren overigens..
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle
- Eelco
- Berichten: 732
- Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Lekker! Doe er ook een laagje schijfjes gekookte aardappel onder en je hebt een complete maaltijd.Dukdalf schreef: ↑11 feb 2020 19:15Mijn jongste zoon heeft als tweede voornaam Willem. Het zal daarom zijn dat hij nogal houdt van bloemkool 'met een papje'. Persoonlijk werd ik het eeuwige kerriesausje nogal zat en daarom zocht ik een alternatief. Het is bloemkool 'cheese and onion' geworden en is zojuist goedbevonden door het proefkonijn en door de kok van dienst. We maken een soubise (wit sausje met gekarameliseerde uien), koken de bloemkool kort voor, mengen het geheel in een platte ovenschaal, leggen er royaal geraspte kaas over en schuiven de bak even onder een hete grill tot de bovenkant knapperig is. Het zal geen origineel idee zijn, maar zo voelt het wel.
Ik heb toevallig een oud bloemkoolrecept van mij weer eens gemaakt: in yoghurt gestoofde mediterrane bloemkool. In de inleiding heb ik ook Ome Willem aangehaald, zie ik

- maboc
- Berichten: 1312
- Lid geworden op: 17 feb 2012 13:05
- Locatie: Wateringen
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Kijk maar van af 1 minuut 10

Zijn wij boomers mee groot geworden in NL.
--
Cheers maboc
Cheers maboc
- Dukdalf
- Berichten: 2421
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
- Locatie: Gouda
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Met dank aan Eelco voor zijn lekkere recept pafte de schot gister opnieuw bloemkool. Dat brengt me op een meer algemene vraag, als eenpersoonshuishouden met slechts een klein vriesvakje. Voedsel weggooien stuit me tegen de borst, maar ik kan van die ene stronk nog twee keer eten en vier keer bloemkool in dezelfde week gaat me echt te ver dus "toedeledokie" om nog een andere tv-klassieker te citeren. Hetzelfde probleem heb ik met boerenkool: ik ben er dol op, maar de kleinste verpakking levert stamppot voor drie dagen. Spitskool idem dito: lekker op zijn Duits en Azisch, maar na twee keer ligt er nog een halve weg te smelten in de koelkast. Aan andijvie en kropsla begin ik al niet meer, wat me ook niet echt spijt want ik was nooit zo'n liefhebber. Niet al te lang geleden las ik een artikel waarin gesteld werd dat veel oudere alleenstaanden ondervoed zijn: "een boterham kaas met een stukje komkommer of tomaat zien ze als volwaardige maaltijd". Weliswaar gaat er zometeen een hele courgette en een halve prei in de risotto (en ik zie mezelf ook nog niet als oudere), maar ik snap het probleem met verse groente steeds beter. Uitwijken naar kant-en-klaar vind ik geen optie, een vaste nieuwe disgenoot voorlopig ook niet, in blik is de keuze nogal beperkt, dus moet ik een vrieskist kopen of de meewarige blikken van de marktkooplui trotseren als ik om een half pond boontjes en twee tomaten vraag. Hebben de andere kleine huishoudens hier nog suggesties?
- Chris
- Berichten: 754
- Lid geworden op: 19 feb 2015 21:30
- Locatie: Tilburg
Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Als je plek hebt voor een vriezer en er 1 hebt dan zul je snel merken hoe handig zo’n ding is. Ik houd mn brood er in, vleeswaren, vis of andere bederfelijke waar. Daarbij is het een uitkomst om restanten van sauzen of curries er in te bewaren. Erg prettig om alleen maar zoiets te hoeven ontdooien en alleen maar rijst of pasta erbij te hoeven koken.
Ik heb er 1 met 3 lades en dat is wel voldoende. Duur zijn ze niet echt, maar er worden ook genoeg tweedehandse aangeboden.
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Op de Bergweg, [ tegenover de Zaagmolenstraat, wereld beroemd in het Oude Noorden ] zit een groente "juwelier" Hans Verveer.
Kan je gewoon kleine hoeveelheden kopen.
Kan je gewoon kleine hoeveelheden kopen.

- Eelco
- Berichten: 732
- Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Marktkooplui hebben geen enkele reden om je meewarig aan te kijken als je groente in kleine hoeveelheden koopt. En, zoals tomatamot ook al suggereerde, bij de groenteboer kun je groente als andijvie, spinazie en boerenkool ook in kleine hoeveelheden kopen. Ik heb er laatst zelfs een halve bloemkool gekocht (of eigenlijk bood ik aan die over te nemen, omdat een vrouw om een halve bloemkool vroeg en mij dat wel een goed idee leek). Boerenkool kun je trouwens prima (gewoon rauw) invriezen. Spitskool blijft in de groentelade van de koelkast (bij mij, althans) wel 1.5 week goed (buitenste bladeren eventueel verwijderen).Dukdalf schreef: ↑15 feb 2020 17:52Met dank aan Eelco voor zijn lekkere recept pafte de schot gister opnieuw bloemkool. Dat brengt me op een meer algemene vraag, als eenpersoonshuishouden met slechts een klein vriesvakje. Voedsel weggooien stuit me tegen de borst, maar ik kan van die ene stronk nog twee keer eten en vier keer bloemkool in dezelfde week gaat me echt te ver dus "toedeledokie" om nog een andere tv-klassieker te citeren. Hetzelfde probleem heb ik met boerenkool: ik ben er dol op, maar de kleinste verpakking levert stamppot voor drie dagen. Spitskool idem dito: lekker op zijn Duits en Azisch, maar na twee keer ligt er nog een halve weg te smelten in de koelkast. Aan andijvie en kropsla begin ik al niet meer, wat me ook niet echt spijt want ik was nooit zo'n liefhebber. Niet al te lang geleden las ik een artikel waarin gesteld werd dat veel oudere alleenstaanden ondervoed zijn: "een boterham kaas met een stukje komkommer of tomaat zien ze als volwaardige maaltijd". Weliswaar gaat er zometeen een hele courgette en een halve prei in de risotto (en ik zie mezelf ook nog niet als oudere), maar ik snap het probleem met verse groente steeds beter. Uitwijken naar kant-en-klaar vind ik geen optie, een vaste nieuwe disgenoot voorlopig ook niet, in blik is de keuze nogal beperkt, dus moet ik een vrieskist kopen of de meewarige blikken van de marktkooplui trotseren als ik om een half pond boontjes en twee tomaten vraag. Hebben de andere kleine huishoudens hier nog suggesties?
Na het boodschappen doen kook ik doorgaans eerst maaltijden met de groenten die het eerst slap of slecht worden (met name bladgroente, dus) en bepaal ook daarna vaak wat ik ga koken op basis van de toestand van de groente (wat moet er nu op), en niet alleen op basis van waar ik toevallig nu zin in heb.
- maboc
- Berichten: 1312
- Lid geworden op: 17 feb 2012 13:05
- Locatie: Wateringen
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ha ... hier net zo...Eelco schreef: ↑16 feb 2020 16:55bla
Na het boodschappen doen kook ik doorgaans eerst maaltijden met de groenten die het eerst slap of slecht worden (met name bladgroente, dus) en bepaal ook daarna vaak wat ik ga koken op basis van de toestand van de groente (wat moet er nu op), en niet alleen op basis van waar ik toevallig nu zin in heb.
De staat van de groente bepaalt voornamelijk wat we eten

--
Cheers maboc
Cheers maboc
- Bommel
- Berichten: 14407
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Zelfs in een twee persoonshuishouden ondervinden wij de overdadigheid van de hoeveelheid groenten per afgewogen eenheid.
Echter wordt er op Bommelstein van die overdadigheid een snelle salade gefabriceerd voor de volgende dag.
Of het nu om bloemkool gaat of spersieboontjes, het een en ander opleuken met wat kaas, tomaatje, snippertje ui en een frisse vignarette kan het zo mee naar de arbeid.
Echter wordt er op Bommelstein van die overdadigheid een snelle salade gefabriceerd voor de volgende dag.
Of het nu om bloemkool gaat of spersieboontjes, het een en ander opleuken met wat kaas, tomaatje, snippertje ui en een frisse vignarette kan het zo mee naar de arbeid.
- Jos
- Berichten: 5842
- Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
- Locatie: Groot Mokum
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Géén pitloze druiven van Albert Heijn !
Ik zag vandaag de TV reclame hiervan, als bonus aanbieding 1,49 per stuk. Maar in zo'n plastic bakje zitten toch wel minstens een paar honderd druiven denk ik. En met 1,49 per stuk is dat dan vele honderden euro's...
Ik zag vandaag de TV reclame hiervan, als bonus aanbieding 1,49 per stuk. Maar in zo'n plastic bakje zitten toch wel minstens een paar honderd druiven denk ik. En met 1,49 per stuk is dat dan vele honderden euro's...
♫ spuit elf des forums ♫ doctorate of pipe smoking - Pipe Smoking University ♫ zwembadpas specialist ♫
►correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI◄
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen
►correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI◄
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen
- Jos
- Berichten: 5842
- Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
- Locatie: Groot Mokum
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ik zit nog steeds te wachten op de reactie: de druiven kunnen zuur zijn.
♫ spuit elf des forums ♫ doctorate of pipe smoking - Pipe Smoking University ♫ zwembadpas specialist ♫
►correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI◄
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen
►correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI◄
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen
- MaartenS
- Berichten: 1225
- Lid geworden op: 24 feb 2014 19:03
- Locatie: ASD - JO22KJ
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Geen idee,, Heer Reynaerde.

The ultimate tyranny in a society is not control by martial law.
It is control by the psychological manipulation of consciousness,
through which reality is defined so that those who exist within it
do not even realize that they are in prison.
They do not even realize that there is something outside of where they exist.
Barbara Marciniak
It is control by the psychological manipulation of consciousness,
through which reality is defined so that those who exist within it
do not even realize that they are in prison.
They do not even realize that there is something outside of where they exist.
Barbara Marciniak
- Dukdalf
- Berichten: 2421
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
- Locatie: Gouda
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Wegens het voorjaarsgevoel, prachtige aubergines voor maar 50 cent het stuk bij de Lidl en inspiratie van een recept in NRC van een paar dagen geleden: melanzane al forno oftewel aubergines uit de oven op zijn Italiaans. Het is even werk, maar wel erg lekker.
- Wowbagger
- Berichten: 5945
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
-
Onlinejunksculp
- Berichten: 1329
- Lid geworden op: 16 nov 2016 18:27
- Locatie: Bocholtz, zuid-limburg
- MilleLuci
- Berichten: 4890
- Lid geworden op: 09 mei 2012 21:52
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
- MilleLuci
- Berichten: 4890
- Lid geworden op: 09 mei 2012 21:52
- Contacteer:
- Asmodeus
- Berichten: 3989
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Ooltgensplaat
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Gisteren werd dit pakketje pepers bezorgd met oa. Carolina Reapers, Trinidad Scorpions en meer van dat moois.
Vandaag een pannetje chili gemaakt met een reaper, een mme jeanette en een jalapeño voor de kleur. Was best wel heel erg heftig
. Nu zie ik een klein beetje op tegen de gang naar de kakdoos morgenochtend 


Vandaag een pannetje chili gemaakt met een reaper, een mme jeanette en een jalapeño voor de kleur. Was best wel heel erg heftig


- Dukdalf
- Berichten: 2421
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
- Locatie: Gouda
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ik hoop dat je pleepapier gehamsterd hebt want je moet nog beginnen aan de Bonnets, als ik het goed zie. Ik had vandaag een Dukdalf junior aan tafel, die sindskort gevoelig lijkt voor overmatige hitte en vet. Dus ik maak een kalm en mager Italiaans menu: klein groen slaatje vooraf, dan pasta met verse tomatensaus, en dan een stukje kip met wat dragon, courgette en uiencompote. Bij het toetje bleek die vetgevoeligheid toch relatief: een flinke bak ijs met mandarijnensiroop en hagelslag ging er fluks in
.

- Asmodeus
- Berichten: 3989
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Ooltgensplaat
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Dukdalf schreef: ↑03 mei 2020 20:33Ik hoop dat je pleepapier gehamsterd hebt want je moet nog beginnen aan de Bonnets, als ik het goed zie. Ik had vandaag een Dukdalf junior aan tafel, die sindskort gevoelig lijkt voor overmatige hitte en vet. Dus ik maak een kalm en mager Italiaans menu: klein groen slaatje vooraf, dan pasta met verse tomatensaus, en dan een stukje kip met wat dragon, courgette en uiencompote. Bij het toetje bleek die vetgevoeligheid toch relatief: een flinke bak ijs met mandarijnensiroop en hagelslag ging er fluks in.

De Bonnets zijn snackpaprikaatjes vergeleken bij de reapers, naga’s en scorpions die je op de foto ziet
- Eliminator
- Moderator
- Berichten: 14561
- Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
- Locatie: Pijnacker
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Voor de liefhebbers van goede pepers
https://www.hotpepperking.com/
Te combineren met een pijpje te huize Eli, vlakbij
https://www.hotpepperking.com/
Te combineren met een pijpje te huize Eli, vlakbij

- Janno
- Berichten: 2366
- Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
- Locatie: Dieren
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
En, heb je het overleefd Asmo?Asmodeus schreef: ↑03 mei 2020 19:49Gisteren werd dit pakketje pepers bezorgd met oa. Carolina Reapers, Trinidad Scorpions en meer van dat moois.
Vandaag een pannetje chili gemaakt met een reaper, een mme jeanette en een jalapeño voor de kleur. Was best wel heel erg heftig. Nu zie ik een klein beetje op tegen de gang naar de kakdoos morgenochtend
![]()
I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned
- Asmodeus
- Berichten: 3989
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Ooltgensplaat
- Eliminator
- Moderator
- Berichten: 14561
- Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
- Locatie: Pijnacker
- Janno
- Berichten: 2366
- Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
- Locatie: Dieren
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2



I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned
- Ribbon
- Berichten: 3828
- Lid geworden op: 29 mar 2010 19:45
- Locatie: Goeree-Overflake
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Huidige rotatie: Esoterica Dunbar (2011), Murray's Erinmore Cube cut, G.L. Pease Jackknife Plug (2013)
- MilleLuci
- Berichten: 4890
- Lid geworden op: 09 mei 2012 21:52
- Contacteer:
- Bommel
- Berichten: 14407
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Het weer, zoals voorspeld, is wat omgeslagen en dus wat frisser geworden.
Kaasfondue op Bommelstein vanavond, met vers Türks brood, Brocoli, cherry tomaatjes en kleine augurk.
Wijntje en aangestoken kaarsjes maken het romantisch sfeertje compleet.
Koffie, moederdag tompouce en pijpje toe.
Kaasfondue op Bommelstein vanavond, met vers Türks brood, Brocoli, cherry tomaatjes en kleine augurk.
Wijntje en aangestoken kaarsjes maken het romantisch sfeertje compleet.
Koffie, moederdag tompouce en pijpje toe.
- Huub
- Berichten: 3355
- Lid geworden op: 06 jun 2010 20:58