patrick

Voor dat broodnodige 'ons-kent-ons' gevoel...
Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 6035
Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
Locatie: Groot Mokum

Bericht door Jos »

Kynikos schreef:Ik lees hier volgens mij steeds vaker berichten van getrouwde of samenwonende pijprokers die bezwijken onder de terreur van het zwakke geslacht. Een kwalijke zaak.
Ik dorst dat zelf niet te zeggen. Maar goede zaak dat iemand het nu eindelijk recht voor zijn raap zegt '8)'
spuit elf des forumsdoctorate of pipe smoking - Pipe Smoking Universityzwembadpas specialist
correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen

Gebruikersavatar
Joey Peters
Berichten: 1347
Lid geworden op: 20 mar 2009 17:46
Locatie: Heerlerheide

Bericht door Joey Peters »

Meer redenen kluizenaar te blijven.
http://marktplaats.puffaway.nl/ - goedkope occasion pijpen voor ieder wat wils

Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 1813
Lid geworden op: 10 aug 2009 00:58
Locatie: Voorhout

Bericht door Rob »

stoffel schreef:een lampe de berger?
Wat ik nu gebruik: een spuitflesje gekocht bij Kruitvat, kostte €2,50 en werkt werkelijk perfect! Als ik 's avonds heb gerookt en zij was er niet, ruikt ze, als ze later die avond thuiskomt, he-le-maal geen rook meer! Nadeel: het is een wel èrg sterke en kunstmatige bloemengeur :x

Gebruikersavatar
Gypscoprotheres
Berichten: 1933
Lid geworden op: 07 feb 2010 22:08
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Bericht door Gypscoprotheres »

In ons nieuwe huis (waar we nóg niet wonen) hebben we een "hobby-kamer" wat nu al op een behoorlijke bibliotheek begint te lijken. Daar heb ik dus een mooi, groot donkerbruin-houten bureau staan waar een luxe lederen stoel achter moet komt en daarnaast natuurlijk mijn nieuwe pijpencabinet(dat nog ontworpen en gemaakt moet worden!).

Deze kamer grenst aan een balkon waar ik uiteraard in de zomer(heerlijk!) mijn pijp ga roken. Maar als het wat frisser is wil ik dat gewoon binnen kunnen doen. Ik denk dat ik een afzuigsysteem ga aanleggen in die kamer... Dat is op zich ook nog een stuk gezonder voor jezelf (heb ik gelezen... Kan me er ook iets bij voorstellen.. Als je met je harses 2 uur in de rook zit in plaats van zuurstof :P)

Of ik in de woonkamer ga roken, ben ik nog niet helemaal over uit.. Ik houd natuurlijk wel rekening met mijn vrouw, dus zal daar tabakken roken die zij ook lekker vind ruiken :P Dat zijn dingen die bij het samenleven horen, vind ik. Een beetje rekening houden met elkaar :).

Aan de andere kant vind ik het soms erg fijn als ik alleen en afgezonderd mijn pijp kan roken. Geen gepraat en soms zelfs geen boek en/of muziek. Doodse stilte! Heerlijk om zo eens in de zoveel tijd een keer te doen.
Afbeelding

Kynikos
Berichten: 1891
Lid geworden op: 28 sep 2009 14:12

Bericht door Kynikos »

Zo hoort het. Rekening houden is natuurlijk mooi, maar je moet je eigen grot hebben waar je rustig kan roken en al. Toen ik op mezelf woonde rookte ik in het hele huis, maar nu ben ik weer bij m'n ouders. Er mag over het algemeen niet gerookt worden hier, en dat respecteer ik, maar mijn hok is een rookhol. Voor een sigarettenroker is het makkelijk om even naar buiten te stappen, maar om een pijp te roken moet je wat mij betreft wel achter je eigen bureau kunnen zitten op je gemak. Zeker in de winter.

patrick
Berichten: 37
Lid geworden op: 05 sep 2010 08:19
Locatie: Goes

Bericht door patrick »

Ik hoor hele goede suggesties.
Het is bij mijn vrouw ook meer het idee dat ik geld aan het pijproken uitgeef. Terwijl er nu andere prioriteiten zijn, dat is waar. Alleen qua geld valt het mee, ik heb nog steeds mijn eerste pakje Amphora rood. Ik schat dat ik 1x per maand een pakje tabak zal moeten kopen.

Ze wil alleen niet dat ik het binnen doe. Terwijl ik toch een tijdje al 's avonds binnen rookte. Alleen op mijn verjaardag had ik twee pijpen achter elkaar gerookt. Het ging gewoon perfect, hij bleef lekker roken de pijp. En het smaakte goed, dus ik denk dat ik teveel rook heb geproduceerd.

Terwijl ik de avonden daarvoor maar 1 pijpje half had gestopt, dat scheelt natuurlijk aanzienlijk.

Maar zou een kaars helpen, dat heb ik wel eens gehoord. Dat de vlum de rook opneemt :?:
beat the elements

Plaats reactie